Instalatii electrice

Executam instalații electrice în București si imprejurimile București-ului.

instalatii electrice vechiCum am mai scris și în alte articole una din primele operații este schimbarea instalațiilor electrice. Aceasta operatie presupune următoarele etape: anularea conductorilor vechi din aluminiu. Dupa ce clientul s-a hotarat unde dorește prize, lumini, intrerupatoare, se trece la trasarea unei noi instalatii electrice, pe conductori de cupru. In momentul conceperii, instalației electrice, trebuie ținut cont de consumatorii mari, cum ar fi: mașina de spălat, cuptor electric, plita electrica, aer condiționat, pentru a face circuite separate. Un alt lucru de care trebuie ținut cont la instalațiile electrice, este ca daca or sa existe consumatori gen boiler, hidrofor, cada cu hidromasaj, pompa de apa, trebuie proiectate circuite separate cu protecție diferențială. Circuitul diferențial ne protejează împotriva electrocutării.

Canale entru instalatia electricaDupa ce schițarea instalației electrice este gata, se trece la săparea șanțurilor pentru noile circuite. Canalele se sapa cu ajutorul debitorului de canale, al flexului cu panza diamantată de beton și al rotopercutorului. Dupa ce șanțurile sunt gata se trece la îngroparea tevii din pvc sau a copex-ului ignifugat. Dupa aceea urmează tragerea noilor conductori electrici prin tevile îngropate. Odată cu conductorii electrici, se trag si firele de tv si internet. Urmatoarea etapa este montarea dozelor de legătură și de aparat, dupa care se astupa șanțurile făcute în pereți și în pardoseala.

 prize de curent si priza tvDupa ce finisajele pereților sunt gata se trece la montarea prizelor de curent, de tv, telefon si internet. Tot în aceasta faza se montează si tabloul electric cu noile siguranțe eventual si o sonerie integrata. Trebuiesc folosite siguranțe bipolare, de 16A la prize, 10 A la lumina, 20A sau 25A la consumatorii mari gen cuptor electric sau centrala electrica. Trebuie avuta mare atenție la ce siguranțe folosiți si de unde le cumpărați, pentru ca firma care le comercializează sa poată sa demonstreze autenticitatea lor.

tablou electric Pe piață au apărut multe siguranțe ce poarta numele mărcilor cunoscute, dar nu sunt decât niște chinezării de 2 bani. La fel contează și prizele și întrerupătoarele, sa fie de calitate, pentru ca majoritatea incendiilor se întâmplă datorită contactelor proaste pe care acestea le au.

Echipa amenajări locuințe va poate oferi si consultanta in momentul cumpărării obiectelor electrice.