Instalatii electrice

Executam instalatii electrice în Bucuresti si imprejurimile Bucuresti-ului.

instalatii electrice vechiCum am mai scris si in alte articole una din primele operatii este schimbarea instalatiilor electrice. Aceasta operatie presupune urmatoarele etape: anularea conductorilor vechi din aluminiu. Dupa ce clientul s-a hotarat unde doreste prize, lumini, intrerupatoare, se trece la trasarea unei noi instalatii electrice, pe conductori de cupru. In momentul conceperii, instalatiei electrice, trebuie tinut cont de consumatorii mari, cum ar fi: masina de spalat, cuptor electric, plita electrica, aer conditionat, pentru a face circuite separate. Un alt lucru de care trebuie tinut cont la instalatiile electrice, este ca daca or sa existe consumatori gen boiler, hidrofor, cada cu hidromasaj, pompa de apa, trebuie proiectate circuite separate cu protectie diferentială. Circuitul diferential ne protejeaza impotriva electrocutarii.

Canale entru instalatia electricaDupa ce schitarea instalatiei electrice este gata, se trece la saparea santurilor pentru noile circuite. Canalele se sapa cu ajutorul debitorului de canale, al flexului cu panza diamantata de beton și al rotopercutorului. Dupa ce santurile sunt gata se trece la ingroparea tevii din pvc sau a copex-ului ignifugat. Dupa aceea urmează tragerea noilor conductori electrici prin tevile îngropate. Odată cu conductorii electrici, se trag si firele de tv si internet. Urmatoarea etapa este montarea dozelor de legătură si de aparat, dupa care se astupa santurile facute in pereti si in pardoseala.

 prize de curent si priza tvDupa ce finisajele peretilor sunt gata se trece la montarea prizelor de curent, de tv, telefon si internet. Tot în aceasta faza se montează si tabloul electric cu noile sigurante eventual si o sonerie integrata. Trebuiesc folosite siguranțe bipolare, de 16A la prize, 10 A la lumina, 20A sau 25A la consumatorii mari gen cuptor electric sau centrala electrica. Trebuie avuta mare atenție la ce sigurante folositi si de unde le cumparati, pentru ca firma care le comercializeaza sa poata sa demonstreze autenticitatea lor.

tablou electric Pe piata au aparut multe sigurante ce poarta numele marcilor cunoscute, dar nu sunt decat niste chinezarii de 2 bani. La fel conteaza si prizele si intrerupatoarele, sa fie de calitate, pentru ca majoritatea incendiilor se intampla datorita contactelor proaste pe care acestea le au.

Echipa amenajari locuinte va poate oferi si consultanta in momentul cumpararii obiectelor electrice.