Montaj gresie

Montaj gresie la interior.

 

Echipa amenajari locuinte va prezinta operatia de montaj gresie.

Montaj gresieMontajul gresiei se poate face atat la interior cat si la exterior. In cazul nostru gresia va fi montata la interior si pentru asta am ales un adeziv de lipire pentru interior. Prima etapa este trasarea zonei de lucru si stabilirea felului in care se doreste montarea gresiei. Dupa ce a fost curatata bine, suprafata de lucru se amorseaza. Amorsarea suprafetei se face cu ajurorul unei bidinele, maturi, trafalet sau pensula. Amorsa trebuie lasata neaparat sa se usuce.

Adeziv gresieDupa ce se amorseaza suprafata de lucru,  se prepara materialul cu ajutorul unui mixer electric, acesta mestecandu-se pana este perfect omogenizat. Dupa aceasta matrialul se intinde cu o gletiera cu zimti de 10 mm. Recomandam ca materialul sa se intinda si pe spatele placilor de gresie, pentru o mai buna aderenta.  Intre placile de gresie se adauga distantieri care sunt de diverse marimi intre 1 si 5 mm, in cazul nostru am folosit  distantieri de 3 mm.

Montaj plinta gresieDupa ce se monteaza placile intregi de gresie se trece la montarea straifurilor precum si al plintei de gresie. Plinta de gresie are rolul de a proteja peretele, cand se spala pardoseala.  Gresia se taie cu ajutorul unei masini speciale de taiat gresie si faianta sau cu ajutorul flexului cu panza diamantata pentru placi ceramice.

Chituirea gresieiIn cadrul operatiei de montaj gresie, ultima etapa este chituirea. Aceasta se chituieste cu ajutorul unei gletiere speciale. Dupa ce chitul  se intareste putin se trece la stergerea surplusului de chit cu ajutorul unei gletiere cu burete. Stratul subtire de chit ce ramane pe placa de gresie, se sterge dupa uscare, cu ajutorul carpelor uscate. Montarea gresiei ca pardoseala nu este o operatie simpla mai ales daca pardoseala nu este plana. In cazul in care denivelarile din pardoseala depasesc 2 cm se recomanda a se indrepta suprafata inainte de a se monta gresia.

Echipa amenajari locuinte va pune la dispozitie servicii profesionale pentru montajul gresiei si faiantei precum si alte tipuri de finisaje interioare.