Turnare sapa mecanizata In zona Chiajna – Rosu

Echipa amenajari locuinte.ro va prezinta Turnarea de sapa mecanizata, elicopterizata cu armare dispersa in Zona Chiajna Rosu

In filmuletul de mai sus s-au prezentat operatiile turnarii pas cu pas..

Sapa mecanizata - pontarea  sapei mecanizateSapa mecanizata de egalizare cu armare dispersa, se toarna pentru egalizarea placii de beton si pentru acoperirea tevilor de caldura si al instalatiilor electrice din pardoseala.

Sapa mecanizata cuprinde urmatoarele etape:

In prima parte a operatiei se stabileste nivelul de turnare, cu ajutorul nivelei laser.

Dupa ce se stabileste nivelul de turnare al sapei se uda suprafata de lucru pentru a face priza cu placa de beton.

Sapa se prepara cu ajutorul pompei de sapa, care se pozitioneaza in locul in care s-a basculat nisipul si este transportata prin furtune, la locul de turnare.

Dupa este turnata si intinsa cu dreptare lungi ,
Ultima etapa este elicopterizarea, creeand o penicula protectoare la suprafata.

Cand turnam sapa mecanizat, fata de sapa turnata manual avem o serie de avantaje, cum ar fi:

  1. Timpul de lucru cam de 10 ori mai mic decat sapa turnata manual.
  2. Materialul este mult mai bine omogenizat, decat sapa facuta manual.
  3. Sapa mecanizata contine o armare dispersa din fibra de polipropilena, ceea ce intareaste rezistenta ei impotriva fisurilor.
  4. Datorita elicopterizarii, sapa mecanizata este mult mai neteda decat sapa turnata manual, nemaitrebuind turnata sapa autonivelanta pt montajul parchetului sau al altor tipuri de pardoseli.

Dupa turnarea sapei se poate calca pe ea dupa aproximativ  24 de ore. Sapa se usuca in profunzime dupa 30 de zile de la turnare. Dureaza aprozimativ 7 zile pe cm. In cazul in care s-a montat folie sau termosistem sub sapa timpul de uscare creste. Parchetul se recomanda a fi montat dupa 30 de zile.

Materialul pentru sapa contine ciment, nisip, fibra de polipropilena, si apa. in cazul in care se monteaza incalzire in pardoseala trebuie bagat si un aditiv special si plasa sudata.

Website recomandat: www.sape-tencuieli.eu